Club Toernooien 2024

In 2024 zullen we de volgende clubtoernooien organiseren.

  • Openingstoernooi: Zaterdag 30 maart
  • Veteranentoernooi: Donderdag 16 mei
  • Clubkampioenschappen: 5 juli t/m 14 juli
  • Slottoernooi: Zondag 19 of zondag 26 oktober

Daarnaast organiseren wij nog twee Open Toernooien.

  • AMVJ Open Dubbeltoernooi: Zaterdag 20 juli
  • AMVJ Open Toernooi (single, dubbel, gemengd dubbel): Zaterdag 24 uaugustus t/m Zondag 1 september

We spelen onze clubtoernooien volgens het Round Robin systeem. Daar zijn nog weleens vragen over. Dit is hoe het werkt.

Spelregels Round Robin

Bij Round Robin speel je alleen maar dubbels. Iedere speler serveert 4 keer. Nadat iedere speler aan de beurt is geweest zijn er 16 punten gespeeld. (Als er weinig deelnemers zijn kan de toernooileiding bepalen dat er per speler 6 keer wordt geserveerd. Per spel zijn dan 24 punten te verdelen.)

Spelers A en D draaien na 16 punten vervolgens met de klok mee zodat er een nieuw spel ontstaat (AC en BD). De uitslag wordt eerst genoteerd onder spel 1. Als dubbel A/B bijvoorbeeld 10 punten heeft gescoord en C/D 6, dan noteren A en B bij hun naam 10 punten voor Spel 1 en C en D 6 punten.

In totaal speel je dan 3 spellen in 3 combinaties (A/B, A/C en A/D, etc.). De uitslagen wordt genoteerd bij spel 2 en 3.  

Na 3 spellen worden per speler het totaal aantal behaalde punten opgeteld en bij Subtotaal en (na ronde 2) ook bij Totaal genoteerd. Voor de volgende ronde worden de spelers aan de hand van hun puntentotaal opnieuw ingedeeld. Als het goed is spelen in iedere volgende ronde dan steeds vaker spelers van min of meer gelijke sterkte tegen elkaar.

De ‘winnaar’ is de man/vrouw die na afloop van alle rondes de meeste punten heeft behaald. Speler A kan dan bijvoorbeeld na 4 ronden in totaal 10+6+8+12=36 punten hebben gehaald.