Uitleg Laddercompetitie

We gaan weer van start met de AMVJ Laddercompetitie! Vanaf 1 juni tot en met 31 december kun je andere leden uitdagen in een poging om zo hoog mogelijk op de Ladder te eindigen.

Ieder spelend lid kan meedoen. Dagleden kunnen zich dus ook opgeven maar dan moet de wedstrijd ook daadwerkelijk overdag gespeeld worden i.v.m. het reserveren van een baan.

De wedstrijden in de Laddercompetitie hebben geen invloed op je officiƫle KNLTB rating. Je kunt dus frank en vrij uitdagen en spelen.

Er zijn 4 competities
- Enkelspel voor senioren Heren en Dames (vanaf 18 jaar) met speelsterkte 2-6
- Enkelspel voor Senioren Heren (vanaf 18 jaar) met speelsterkte 7-8 (verreweg de meerderheid van onze leden)
- Enkelspel voor senioren Dames (vanaf 18 jaar) voor alle speelsterktes
- Dubbelspel voor senioren Dames (vanaf 18 jaar) voor alle speelsterktes

Zo werkt het

 • Ga in de ClubApp naar Spelen > Ladder > Beschikbaar.
 • Schrijf je in voor de gewenste competitie. Je vindt jouw laddercompetitie daarna terug bij Mijn competities (ClubApp) en bij Mijn Laddercompetities (website).
 • De deelnemers staan in principe geordend op de actuele KNLTB rating en daarna op alfabet.
 • Kies een tegenstander uit die maximaal 3 plaatsen hoger of lager op de ladder staat. Stel een datum en tijd voor. Jouw tegenstander kan de uitdaging accepteren of een nieuwe datum en tijd voorstellen.
 • Als beide spelers akkoord zijn met de datum kun je een baan boeken via de ClubApp of de website. 
 • Je krijgt van iedere stap (uitdagen, accepteren enzovoort) een bevestiging via jouw bij de KNLTB bekende mailadres. Is jouw mailadres onlangs gewijzigd? Meld dat dan via [email protected] .
 • Voor iedere single wedstrijd is in principe een uur speeltijd beschikbaar. Als  na jullie partij niemand de baan heeft afgehangen, kun je de partij gewoon uitspelen. Anders moet je de partij op een later tijdstip uitspelen.
  Tip voor volledige leden: op zaterdag en zondag zijn er na 13.00 uur vaak voldoende vrije banen beschikbaar.
 • Voor de dubbelwedstrijden is anderhalf uur speeltijd beschikbaar.
 • Als de partij is uitgespeeld, bevestigen beide partijen de uitslag via Mijn Club of de ClubApp. De uitslag wordt direct verwerkt in de stand van de laddercompetitie. Daarna kun je direct weer een nieuwe tegenstander uitdagen. En jij kunt natuurlijk ook weer uitgedaagd worden door een tegenstander die verder wil naar de top. 
 • Als de wedstrijd nog niet is uitgespeeld (bijvoorbeeld omdat het is gaan regenen of omdat je bent afgehangen), dan kun je een voorlopige uitslag invullen en de partij later uitspelen. Naast het invoeren van complete sets, is het ook mogelijk om een halve set of een gelijkspel in te voeren. Op deze manier kan er een nieuwe wedstrijd worden ingepland om de wedstrijd af te maken.
 • Je kunt de resultaten van jouw competitie volgen via Mijn Club en de ClubApp.

Gaat er iets mis met het invullen van de uitslag? Sta je te hoog of te laag op de ranglijst? Wil je bij de mannen liever toch meedoen met de competitie 2-6 (je kunt maar aan 1 competitie tegelijk meedoen!)? Mail dan naar [email protected].

Veel succes en plezier.