Uitleg Laddercompetitie

We gaan weer van start met de AMVJ Laddercompetitie! Vanaf 1 juni tot en met 31 oktober kun je andereleden uitdagen in een poging om zo hoog mogelijk op de Ladder te eindigen. De wedstrijden in de Laddercompetitie hebeen geen invloed op je officiële KNLTB rating. Je kunt dus frank en vrij uitdagen en spelen.

Ieder actief spelend lid kan meedoen. We beginnen met alleen Laddercompetities voor enkelspel. Er zijn 2 competities:
- voor senioren Heren (vanaf 18 jaar). Dagleden kunnen zich ook opgeven maar dan moet de wedstrijd ook daadwerkelijk overdag gespeeld worden ivm het reserveren van een baan.
- voor senioren Dames (vanaf 18 jaar). Dagleden kunnen zich ook opgeven maar dan moet de wedstrijd ook daadwerkelijk overdag gespeeld worden ivm het reserveren van een baan.

Hier lees je hoe het uitdagen en spelen werkt. Je krijgt van iedere stap een geautomatiseerde bevestigingsmail.

  • Ga op de Website naar Mijn Club en kies Laddercompetities. Of ga in de ClubApp naar Spelen > Laddercompetitie > Beschikbaar.
  • Schrijf je in voor de gewenste competitie. Je vindt jouw laddercompetitie daarna terug bij Mijn laddercompetities (Mijn Club) en Laddercompetities (ClubApp) en dan Mijn competities.
  • De deelnemers staan eerst geordend op KNLTB rating en daarna op alfabet.
  • Kies een tegenstander uit die 1 of 2 plaatsen hoger op de ladder staat. Stel een datum en tijd voor. Jouw tegenstander kan de uitdaging accepteren of een nieuwe datum en tijd voorstellen. De wedstrijd moet in principe binnen 7 dagen gespeeld worden.
  • Als beide spelers akkoord zijn kun je direct een baan boeken via de ClubApp of de website. Tip voor volledige leden: op zaterdag en zondag zijn er na 13.00 uur vaak voldoende vrije banen beschikbaar.
  • Voor iedere wedstrijd is in principe een uur speeltijd beschikbaar. Als niemand na jullie de baan heeft afgehangen, kun je de partij gewoon uitspelen.
  • Als de partij is uitgespeeld, bevestigen beide partijen de uitslag via Mijn Club of de ClubApp. De uitslag wordt direct verwerkt in de stand van de laddercompetitie. Daarna kun je direct weer een nieuwe tegenstander uitdagen. En jij kunt natuurlijk ook weer uitgedaagd worden door een tegenstander die verder wil naar de top. 
  • Als de wedstrijd nog niet is uitgespeeld (bijvoorbeeld omdat het is gaan regenen of omdat je bent afgehangen), dan kun je een voorlopige uitslag invullen en de partij later uitspelen. Naast het invoeren van complete sets, is het ook mogelijk om een halve set of een gelijkspel in te voeren. Op deze manier kan er een nieuwe wedstrijd worden ingepland om de wedstrijd af te maken.
  • Alle deelnemers kunnen de resultaten volgen via Mijn Club en de ClubApp.

Gaat er iets mis met het invullen van de uitslag of zijn er vragen? Mail dan naar [email protected]

Veel succes en plezier.