Gevraagd: Verenigingscompetitieleider(s) en/of Verenigingstoernooileider(s)

28 december 2020


Beste ##PERSONFIRSTNAME##,

Ondanks alle onzekerheden zijn de voorbereidingen voor het seizoen 2021 alweer in volle gang. In dat verband zijn wij op zoek naar vrijwilligers die (op termijn) de taak van Verenigingscompetitieleider (VTL) of Verenigingstoernooileider (VTL) op zich willen gaan nemen.

Deze twee functies zijn  onmisbaar voor het organiseren van KNLTB competities en open toernooien. Om als VCL en/of VTL aan de slag te gaan heb je een certificaat nodig. Voor het behalen van dit certificaat volg je de basiscursus VCL of VTL. Beide cursussen zijn gratis.

Basiscursus VCL/VTL
De Verenigingscompetitieleider is een belangrijke schakel tussen AMVJ en de KNLTB voor het organiseren van de competities. Momenteel nemen Coos en Anita van Meurs deze taak voor hun rekening, in samenwerking met de Jeugdcommissie. Coos en Anita willen hun taken echter graag overdragen aan een nieuwe generatie vrijwilligers. Uiteraard zullen zij hun opvolger(s) met raad en daad terzijde staan.

De Verenigingstoernooileider (VTL) wordt in de eerste plaats verantwoordelijk voor het organiseren van het AMVJ Open Toernooi dat in  augustus 2021 hopelijk weer georganiseerd kan worden.

De taakomschrijvingen voor het werk van de VCL en de VTL vind je onderaan dit bericht.

Wanneer worden de basiscursussen georganiseerd?
De eerstvolgende basiscursussen worden in het voorjaar 2021 (vanaf maart) weer georganiseerd. De inschrijving is inmiddels geopend.

Inschrijven
Wil je deelnemen aan de cursus VCL, VTL of beide? Stuur dan een mail naar [email protected]. Wij schrijven jou dan in voor de online cursus naar keuze in maart.

Wil je eerst nog wat meer informatie? Stuur dan een mail met jouw vragen naar [email protected]. Coos en Anita geven dan zo snel mogelijk antwoord.

 

Met vriendelijke groet,

Bestuur AMVJ Tennis

Taakomschrijving Verenigingscompetitieleider (VCL)
Tijdens deze opleiding worden stap voor stap alle aspecten behandeld waarmee AMVJ te maken krijgt in de voorbereiding, tijdens en na afloop van de competitie. Het VCL- en VTL certificaat is vijf jaar geldig, je kunt na deze vijf jaar opnieuw het certificaat verlengen door de update cursus te volgen.

De VCL is verantwoordelijk voor:

  • Inschrijven van teams op MijnKNLTB
  • Uitnodigen teams: Als VCL ben je reglementair verplicht om uiterlijk 8 dagen vóór de betreffende speeldag digitaal de uitnodiging aan te maken op MijnKNLTB
  • Dispensatie aanvragen: Als een speler vaker dan één keer per week competitie wil spelen of voor twee verschillende verenigingen wil uitkomen, dient de VCL hier dispensatie voor aan te vragen. De voorwaarden voor dispensatie worden per competitie bepaald
  • Uitslagengedelegeerden toekennen: Als VCL wijs je voor ieder team een uitslagengedelegeerde aan (meestal de aanvoerder van een team) die verantwoordelijk is voor het invoeren van de uitslagen na afloop van een competitiespeeldag
  • Corrigeren van uitslagen
  • Protest indienen
  • Het corrigeren van wangedrag: hiervoor is de Handleiding omgaan met wangedrag geschreven.

Basiscursus Verenigingstoernooileider (VTL)
Het organiseren van een Open Toernooi is een flinke klus. Een week lang wedstrijden plannen en het creëren van een goede en gezellige sfeer op je park. Ook in de voorbereiding van een toernooi gaat behoorlijk wat tijd zitten. Als VTL maak jij het spelen van toernooien op jouw vereniging mogelijk.

Maar waar begin je mee? Welke keuzes maak je? Welke stappen zet je en wanneer? Het komt allemaal aan bod in deze opleiding. Stapsgewijs leggen we je alles uit. Hierdoor ben je straks klaar om voor jouw vereniging een succesvol toernooi te organiseren. Ook het VTL certificaat is vijf jaar geldig en kan weer worden verlengd door het volgen van de update cursus.

Nieuwscategorieën