Deelnemers tennisexperiment gezocht

07 mei 2024


Beste AMVJ-ers,

Jasper Elfrink, research master student bewegingswetenschappen aan de VU Amsterdam, zoekt ervaren tennissers (17-35 jaar) voor zijn afstudeeronderzoek naar het kijkgedrag bij het anticiperen op bewegingen van een tegenstander. Hiervoor heeft hij een experiment opgezet in een virtual reality tennis omgeving.

Eerst vult de deelnemer een korte vragenlijst in en een toestemmingsformulier voor het gebruik van hun experiment data. Daarna krijg je een een virtual reality headset op en wordt je in een virtueel tennisveld geplaatst. In deze omgeving krijg je een animatie van een tegenstander te zien die een bal slaat. Op het moment van contact verdwijnt de animatie en moet je een keuze maken of de bal naar links of rechts zou zijn geslagen. Dit wordt 100 keer herhaald met verschillende animaties en duurt ongeveer 20-25 minuten.  

In eerdere metingen op niet-tennissers is gebleken dat het hele experiment plus uitleg en vragenlijst zo’n 30-45 minuten per persoon duurt. Bij ervaren tennissers zal dat naar verwachting iets korter zijn omdat ze sneller keuzes over de richting van de bal zullen maken.  

De VR-opstelling staat op de VU, maar Jasper onderzoekt nog of hij zijn opstelling ook bij AMVJ kan plaatsen, bijvoorbeeld bij de Tossavond of tijdens competitieweekends. Meer info volgt nog zo nodig!

Mocht je geïnteresseerd zijn, neem dan contact op met Jasper via zijn mailadres bij de VU, [email protected] of scan de QR code in het plaatje hieronder.

 

Nieuwscategorieën