Circulair tennissen met Renewaball

01 maart 2021


Voor wie zich afvraagt wat die blauwgroene container in de kleedkamer bij het Afhangbord doet: sinds kort doen wij mee aan de landelijke actie van Renewaball®, waarbij Nederlandse tennisverenigingen gebruikte ballen inzamelen. Van die ballen worden nieuwe tennisballen gemaakt.

De Renewaball is een circulaire bal: hij is gemaakt van oude ballen maar ook geschikt om te  recyclen tot nieuwe tennisballen. Met een biologische viltlaag van schapenwol en een beetje katoen. Die wol komt niet uit Nieuw-Zeeland maar gewoon hier uit Europa. Ook met dat bio-vilt sla je een spoor van microdeeltjes - maar die zijn gewoon afbreekbaar.  

Druppel op een gloeiende plaat? Zeker niet! We verbruiken in Nederland alleen al zo'n 5,5 miljoen ballen per jaar. Het US open draait er in zijn eentje 95.000 ballen doorheen, Wimbledon 54.000, Roland Garros 65.000. Per toernooi.  

Tijd dus om oude tennisballen te hergebruiken en er nieuwe van te maken. Dat is waarom die inzamelcontainer op onze vereniging staat. De container en het ophalen van de oude ballen kosten ons niets. De kosten worden de komende jaren gedragen door ABN AMRO. Wel hebben we afgesproken echt alleen tennisballen in de container te gooien, dus niet ook de verpakking of iets anders.  

Spelen met de Renewaball?
Renewaball zit met 3 verpakt in een recyclebare (PET, aluminium, PE, FSC-papier) drukverpakking. De ballen worden gemaakt in Europa, met als grondstof gebruikte tennisballen - ook van hier uit de buurt, te beginnen uit Nederland.  

Je kunt de Renewaball bestellen via www.renewaball.com. Bal op druk, per 3 stuks verpakt in een recyclebare drukverpakking € 11,25 incl. btw maar excl. verzendkosten.

Meer lezen? Lees dit artikel over Renewaball in de Volkskrant van 1 maart.

 

 

Nieuwscategorieën