Voorjaarscompetitie 2022

De Voorjaarscompetitie begint in de week van 4 april. De inschrijving voor teams is inmiddels gesloten. Je kunt je nog wel opgeven als reservespeler of invaller.

Heb je vragen over de Voorjaarscompetitie? Benader dan eerst jouw teamcaptain. Voor meer 'technische vragen' kun je contact opnemen met de Competitieleiding via [email protected].

De competitieleiding zal zowel op zaterdag als zondag variabele begintijden hanteren voor thuisspelende teams. Iedere speler verklaart akkoord te gaan met het competitiereglement van de KNLTB en met onze eigen regeling betreffende het gebruik van de competitieballen. Eventuele boetes (bijvoorbeeld bij niet komen opdagen) dienen door het team zelf te worden te worden voldaan.

LET OP: de vrijdagavondcompetitie kent een andere opzet, zie onderaan dit bericht.

Competitiebijdrage
Dit jaar wordt de competitiebijdrage per team in rekening gebracht bij de teamcaptains. Hij of zij kan dan in overleg met het team bepalen hoe de kosten per teamlid worden gedeeld.

Invallers
We gaan ervan uit dat je je uiterste best doet om daadwerkelijk alle wedstrijddagen te spelen. Als je van tevoren weet, dat je op bepaalde speeldagen niet beschikbaar bent, probeer dan TIJDIG ZELF in overleg met je captain een invaller te vinden. Stel eventueel het team wat ruimer samen. Dit bespaart de captain (en de competitieleiding) veel e-mailen en bellen.

Geef vervanging van buiten het team wel door aan de competitieleiding. Het is niet toegestaan meer dan éénmaal in te vallen in een hoger team, hoewel het begrip hoger nu ruimer is geformuleerd.

Reservespelers gevraagd
Het is ook mogelijk om je op te geven als reservespeler. Afgelopen jaar is weer gebleken dat reservespelers hard nodig zijn! Het opgeven als reservespeler houdt geen verplichting in. Je wordt per e-mail benaderd of je op een bepaalde datum zou kunnen invallen. We streven er naar een zo groot mogelijk bestand van potentiële invallers te vormen om daarmee de aanvoerders te ondersteunen bij het zoeken naar vervangers.

Vrijdagavondcompetitie: 'Om de week spelen'
De vrijdagavondcompetitie wordt steeds populairder. Dat legt flink wat druk op de organisatie voor verenigingen en competitieleiders. Daarom heeft de KNLTB gekozen voor het scenario 'om de week spelen'.

  • Alle vrijdagavond teams spelen om de week competitie. De heren- en dames teams starten gelijk met de reguliere competitie (8 april). De gemengde teams starten een week eerder (1 april).          
  • Alle teams spelen volledige wedstrijden met een supertiebreak in de 3e set.
  • Ieder team heeft totaal 5 speeldagen, om de overlap met toernooien en andere activiteiten van de verenigingen zoveel mogelijk te beperken.
  • De totale organisatie op vrijdagavond is daarmee 10 weken (exclusief inhaaldagen). De overige competitiesoorten duren gewoon 7 weken.

De KNLTB bepaalt voor aanvang van het maken van de indeling (op basis van de verwachte maatregelen in de competitieperiode) welk scenario zal worden toegepast tijdens de vrijdagavondcompetitie: een 'normale competitie met 7 speelweken' of ‘Om de week spelen met 5 speelweken’. Zodra er een definitieve beslissing is genomen word je hierover geïnformeerd.