Digitale ledenpas vanaf heden zichtbaar in de ClubApp

14 oktober 2021


Digitale KNLTB Ledenpas beschikbaar in de ClubApp

(Bron: KNLTB)

De KNLTB Ledenpas is sinds deze week ook digitaal beschikbaar in de ClubApp. Zo heb je jouw persoonlijke pas nu altijd direct bij de hand. De digitale ledenpas is zichtbaar in de ClubApp van KNLTB.Club en kan je gebruiken om je te identificeren bij competities en toernooien. Het gebruik van de digitale ledenpas voor overige toepassingen zoals afhangen, betalen en toegangscontrole wordt in een later stadium mogelijk.

Waar vind ik mijn digitale ledenpas?

De digitale ledenpas is beschikbaar in de ClubApp van KNLTB.Club (versie 2.3.7). Zorg ervoor dat je de meest recente update hebt gedownload, zodat de KNLTB Ledenpas zichtbaar wordt in jouw persoonlijke account. Je vindt de digitale ledenpas in de KNLTB ClubApp onder het tabblad ‘Meer’ en dan helemaal onderaan.

Wat kan ik met de digitale ledenpas?
Vanaf nu geldt de digitale ledenpas net als de magneetstrippas als officiële KNLTB Ledenpas. Bij competities en toernooien kan je de digitale pas al gebruiken om je te identificeren. Het competitie- en toernooireglement zijn hierop aangepast.
Het gebruik van de digitale pas voor toepassingen zoals afhangen, betalen en toegangscontrole wordt later mogelijk. Gooi je huidige fysieke ledenpas dus nog niet weg, want deze is – in ieder geval – nog te gebruiken tot en met 2022.

Op de digitale pas wordt ook een QR-code afgebeeld. Deze QR-code heeft op dit moment nog geen functie en is dus nog niet beveiligd. In de loop van 2022 gaat de QR-code enkele functies overnemen die nu door de magneetstrippas worden ondersteund bij afhangen, toegang en betalen op de club.

Waarom een digitale ledenpas?
De huidige fysieke ledenpas met magneetstrip is verouderd. Daar waar je voorheen voor bepaalde zaken een fysieke pas nodig had, is dat nu niet meer zo. Een digitale pas heeft een aantal grote voordelen. Zo is het duurzamer, flexibeler om aanpassingen te maken, kan een speler zijn actuele rating zien en gaat het proces van aanmelden veel sneller; nieuwe leden kunnen na aanmelding door de ledenadministrateur gelijk de ClubApp installeren met hun ledenpas en gebruiken om te spelen.

 

Nieuwscategorieën