Voorjaarscompetitie verder uitgesteld naar begin juni

02 april 2021


Bron: KNLTB

Zoals bekend zijn de huidige coronamaatregelen verlengd tot tenminste 20 april. Georganiseerde wedstrijden zoals competitie tussen teams van verschillende verenigingen en toernooien zijn voorlopig nog niet toegestaan. De verlenging van de lockdown en de onzekerheid over de situatie in mei betekent dat de start van de Voorjaarscompetitie 2021 begin mei niet haalbaar is. De KNLTB heeft besloten om de competitie verder uit te stellen tot begin juni (week 22); een volledige competitie is dan niet mogelijk maar een competitie met minder speeldagen kan dan nog wel worden georganiseerd. Er wordt dan niet om promotie/degradatie gespeeld.

Op 13 april staat een nieuwe persconferentie van het kabinet gepland. Begin mei zal de KNLTB opnieuw communiceren over de mogelijke start van de competitie in week 22 en de speeldagen. Welke data het precies betreft, is nog onzeker. Mocht een start begin juni toch nog niet mogelijk zijn, dan zal de Voorjaarscompetitie niet plaatsvinden en zet de bond in op een KNLTB Competitie in het najaar.

Voorjaarscompetitie

  • De Voorjaarscompetitie start indien mogelijk in week 22 met bijvoorbeeld 3, 4 of 5 speeldagen; er wordt niet om promotie/degradatie gespeeld.
  • De verkorte competitie in juni biedt ook mogelijkheden om nieuwe teams aan te melden. Interesse? Meld je dan als team aan via [email protected] en vermeld duidelijk aan welke competitiesoort (vrijdagavond, zaterdag, zondag, zomeravond, 8&9 competitie) jullie team wil meedoen. De KNLTB kijkt dan of er nog een plekje vrij is en zal het team alsnog indelen.
  • Als teams niet willen/kunnen deelnemen aan deze competitie in juni, dan kunnen VCL’s deze teams terugtrekken. Wil jouw team zich terugtrekken? Meld dat dan uiterlijk 9 april bij Coos en Anita van Meurs via [email protected]

Zomeravondcompetitie

  • De Zomeravondcompetitie is ook voorlopig uitgesteld tot begin juni, daarom wordt de inschrijftermijn van deze competitie verlengd tot en met 11 april.

Tenniskids /Juniorencompetitie

  • De Tenniskids en Juniorencompetitie start indien mogelijk in week 22. Het streven is zoveel mogelijk speeldagen in te plannen. Mocht het zo zijn dat de Tenniskids- en Juniorencompetities eerder opgestart mogen worden, dan zal de KNLTB daar op inspelen. Daar houdt de bond het indelen al rekening mee.
  • De verkorte competitie in juni biedt ook de mogelijkheid om nieuwe Tenniskids- en Juniorenteams aan te melden. De Jeugdcommissie inventariseert of daar behoefte aan is.

 

Nieuwscategorieën