Vanaf 16 maart allemaal weer dubbelen (en single natuurlijk)

11 maart 2021


Beste AMVJ-ers,

Jullie hebben het vast zelf al gezien maar vanaf 16 maart mag er door ALLE LEDEN weer gedubbeld worden. Lesgeven in groepen van 4 is ook weer toegestaan. Hoe lang deze versoepeling gaat duren is ongewis. We hopen er maar het beste van.

Ook hopen wij dat de gravelbanen zo snel mogelijk open gaan, zodat de speelmogelijkheden flink worden verruimd. De gemeente doet in ieder geval haar best! Zie ook onze mail over de ALV waarin wordt gemeld dat wij gaan onderzoeken of de banen buiten het gebruikelijke gravelseizoen in eigen beheer onderhouden kunnen worden. Vrijwilligers daarvoor zijn welkom!

Het Afhangbord wordt op de nieuwe regels aangepast. Dat betekent dat er ook voor leden van 27 jaar en ouder geen maximaal aantal spelers van 2 staat ingevoerd. Wij stellen het zeer op prijs als er geen 'trucjes' worden uitgehaald bij het boeken van een baan om langer dan een uur achter elkaar te kunnen spelen. Let ook op het uitschakelen van de verlichting na 20.00 uur.

Voor de volledigheid hieronder de tekst van de KNLTB over de aanstaand versoepeling.

Corona Update: Dubbelen en trainen met 4 personen per baan mag weer

Vanaf  dinsdag 16 maart mogen volwassenen van 27 jaar en ouder buiten op sportaccommodaties met maximaal 4 mensen sporten. Tennis met 4 personen op een baan is dus weer toegestaan. Voorwaarde is wel dat spelers van 27 jaar en ouder 1.5 meter afstand van elkaar houden. Voor jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar was sporten bij sportaccommodaties al toegestaan, zonder maximale groepsgrootte en zonder 1.5 meter afstand te houden.

De lockdown inclusief de avondklok blijft tenminste gelden t/m dinsdag 30 maart. Op dinsdag 23 maart maakt het kabinet de balans op en wordt bekend hoe het verder gaat in de periode na 30 maart.

Fijn dat we nu weer een stapje kunnen zetten in de heropening van de sport. Houd altijd de basisregels in acht, houd 1,5 meter afstand, was je handen en als je klachten hebt blijf je thuis en laat je je testen.

Wat betekent dit voor tennis?

Gewijzigde maatregelen vanaf 16 maart

  • Volwassenen vanaf 27 jaar mogen tennissen met maximaal 4 personen, alleen buiten. Zij houden 1,5 meter afstand. Dubbelen mag dus, bij voorkeur in 2 vaste koppels van 2 personen; houd altijd 1,5 meter afstand tot het andere koppel en je medespeler.
  • Wedstrijden zijn nog niet toegestaan, dus geen interne competities.
  • Voor trainingen met volwassenen vanaf 27 jaar geldt een maximale groepsgrootte van 4 personen per baan op 1,5 meter afstand, dit is exclusief trainer. Alleen buiten.

Maatregelen die worden verlengd

  • Jeugd en jongvolwassenen tot en met 26 jaar mogen spelen en trainen in groter groepsverband, alleen buiten. Zij hoeven tijdens het sporten onderling geen 1,5 meter afstand te houden. Interne wedstrijden op de club zijn toegestaan.
  • Tennis in een binnenaccommodatie is niet toegestaan, ook niet in een blaashal.
  • Er worden geen (officiële) wedstrijden zoals competities en toernooien gespeeld.
  • Sportkantines, kleedkamers en douches zijn dicht.
  • De avondklok geldt van 21.00 tot 4.30 uur.

Meer info

De Richtlijnen voor tennis en padel zijn geüpdatet. Dit document is een aanvulling op het Algemeen Protocol Verantwoord Sporten, wat is samengesteld door NOC*NSF, VSG en alle sportbonden en goedgekeurd door VWS en het RIVM.

Veelgestelde vragen

We kunnen ons voorstellen dat bovenstaande informatie vragen bij je oproept. Klik hier voor alle veelgestelde vragen en antwoorden over alle vragen rondom tennis, padel en het coronavirus.

 

Nieuwscategorieën