Corona-maatregelen per 6 november 2021

08 november 2021


 Beste AMVJ-ers,

Vanaf zaterdag 6 november gelden de onderstaande Corona-regels* op ons sportcomplex. Wij verzoeken jullie nadrukkelijk om je aan deze regels te houden. De gemeenten Amsterdam en Amstelveen gaan strenger toezien op de handhaving. (Herhaalde) overtreding van de regels zou kunnen leiden tot boetes en zelfs sluiting van ons clubhuis en het sportpark. Tennissen, maar ook hockey en voetbal, wordt dan onmogelijk. Het is in de eerste plaats ons aller verantwoordelijkheid om dit te voorkomen!

Naleving is ieders verantwoordelijkheid!
De medewerkers van de kantine gaan actief controleren op de Corona-pas. Vrijwilligers controleren bij de toegangsdeuren op de Corona-pas. ASC (de beheerder van de kantine en het terras) roept hierbij vrijwilligers op om zich hiervoor aan te melden, met name op wedstrijddagen (dat kan dan ook voor een halve dag zijn). Hiervoor is een vergoeding beschikbaar. Tijdens de drukke uren, zoals de pauzes en voor en na wedstrijden, gaat het om 3-4 controleurs tegelijk. 

Gegadigden worden verzocht om zich te melden via [email protected]. Wij geven dat door aan Koen, zodat hij een rooster kan maken voor alle beschikbare vrijwilligers (tennis, voetbal, hockey en tafeltennis).
Op de doordeweekse dagen zal de controle zoveel mogelijk door Koen en Rodney plaatsvinden met eventuele ondersteuning van één van de andere barmedewerkers. Dringende oproep vanuit het bestuur: ga NIET met Koen en Rodney en de andere medewerkers in discussie over nut en noodzaak van deze maatregelen. Zij hebben wel wat anders aan hun hoofd.
Wij zijn wel een omnisportvereniging. Draag dus je steentje bij om de zaak draaiende te houden!

Sportaanbieder controleert op coronatoegangsbewijs
Uitgangspunt is dat de ‘sportaanbieder’ vanaf zaterdag 6 november alle sporters en toeschouwers vanaf 18 jaar die gebruik maken van een binnenruimte (kantine, kleedkamers, toiletten, etc.) en het terras controleert op het coronatoegangsbewijs. Het coronatoegangsbewijs wordt gescand en sporters en toeschouwers moeten desgevraagd een geldig ID-bewijs tonen.
In de praktijk betekent dit dat mensen die geen pas kunnen tonen, geen toegang hebben tot de kantine, de terrassen, de vergaderzalen en opslagruimtes op de 2e verdieping, enzovoorts. Maar ook de toiletten in de kantine mogen/kunnen dan niet gebruikt worden. 
Uitgezonderd van de 'scan-verplichting' zijn alle 'functionarissen' die voor de voortgang van wedstrijden verantwoordelijk zijn, zoals trainers/coaches (ook van de bezoekende teams), scheidsrechters en andere vrijwilligers zoals fysio's en grensrechters

*Corona-regels

  • Voor vrijwilligers en technisch kader/coaches is een coronatoegangsbewijs niet verplicht. Ouders die kinderen brengen zijn toeschouwer en daarvoor is een coronatoegangsbewijs wel verplicht.
  • Voor het gebruik van binnenruimtes (kantine, kleedkamers, toiletten, etc.) is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder. ·
  • Voor het gebruik van terrassen buiten is een coronatoegangsbewijs verplicht voor iedereen van 18 jaar en ouder.
  • Publiek hoeft geen 1,5 meter afstand te houden, maar wordt dringend geadviseerd dat wel del te doen.
  • Buiten (lees: langs de velden) geldt geen maximaal aantal bezoekers. 

 

Nieuwscategorieën